09:31 / 24.03.2020 Политика

Безпека в країні сьогодні залежить від жорсткості Авакова, – Розенблат

Якщо ми підемо в розгул безпорядку, ми його вже не зупинимо, бо сильної влади в країні немає

Сьогодні від роботи міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, від його такої жорсткої поведінки, залежить безпека всієї країни.

Про це в ефірі програми "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK заявив колишній народний депутат України Борислав Розенблат.

"Сьогодні я ще раз повторюю, що, я не те що співаю пісні, дифірамби Авакову, але сьогодні від його роботи, від його такої жорсткої поведінки, залежить безпека всієї країни. Якщо ми лиш підемо в розгул безпорядку, ми його вже не зупинимо, бо сильної влади в країні немає. Звичайно, що це буде жахлива трагедія нашого українського народу", – сказав колишній народний депутат.  

Водночас, додав політик, багато чого залежить саме від влади на місцях. Так, за словами Розенблата, місцева влада на час карантину повинна задіяти усі свої ресурси для того, аби слідкувати за дотриманням громадянами порядку. За його словами, до патрулювань можна залучати й військові бригади.

"Ми маємо всередині країні забезпечити безпеку людей. От Житомир – одне із найбільш воєнізованих міст. Я думаю, що можна і військових залучати", – зауважив гість програми.

Окрім цього, Борислав Розенблат звернув увагу на те, що український бізнес зараз мобілізувався і всіляко допомагає державі.

"От, наприклад, мій сусід – власник служби таксі. Він заявив, що буде безкоштовно возити військових, поліцейських і медичний персонал. Це теж важливий факт. Його ніхто не тягнув, це була його особиста ініціатива. Я вважаю, що це правильно. Бізнес повернувся до людей людським обличчям", – сказав Борислав Розенблат.  

Як відомо, з 12 березня в Україні почали діяти введені Кабінетом міністрів України обмеження через коронавірус. Вони передбачають закриття закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб, закриття авіасполучення з деякими країнами.

Нагадаємо, станом на ранок, 23 березня, в Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них три - летальні випадки, 1 - одужав.

Сьогодні стало відомо, що в Івано-Франківській області померла жінка, в якої підозрювали наявність коронавірусу. 

Крім того, мер столиці Віталій Кличко повідомив про ще чотири випадки коронавірусної інфекції у Києві.