16:36 / 15.03.2020 Политика

Понад 22 % виборців ОВО № 179 проголосували на проміжних виборах народного депутата України станом на 16 годину

У Харківській області триває голосування на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179.

До Центральної виборчої комісії засобами ІАС "Вибори народних депутатів України" Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" від ОВК цього округу надійшла чергова інформація про хід голосування – станом на 16 годину. Явка виборців на зазначений час склала 22,28 %.

Слід нагадати, що о 12 годині вона складала 12,94 %.

Для порівняння: під час позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року активність виборців в ОВО № 179 станом на 16 годину становила 41,76 %.

За словами члена Комісії Ірини Єфремової, голосування на виборчих дільницях продовжується у штатному режимі і триватиме до 20 години. За повідомленнями, що надходять до Комісії, на 16.00 надзвичайних подій, які могли б вплинути на виборчий процес, на дільницях не зафіксовано.

Нагадуємо, що у звʼязку з карантином, запровадженим Кабінетом Міністрів України через загрозу епідемії коронавірусної інфекції, члени дільничних виборчих комісій використовують індивідуальні засоби захисту, антисептики та за бажання здійснюють власну термометрію.

Також на дільницях чергують медичні працівники, які моніторять стан здоровʼя виборців та допомагають ДВК здійснювати дезінфікаційні заходи.                                                                   

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії