19:18 / 17.02.2020 Политика

ЦВК визначила заходи щодо забезпечення ДВК ОВО № 179 програмними засобами для складання протоколів про підрахунок голосів виборців

Під час засідання Комісія прийняла постанову "Про заходи щодо забезпечення дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України програмними засобами для використання під час складання протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року в одномандатному виборчому окрузі № 179 (Харківська область)".

Згідно з цим рішенням окружна виборча комісія вказаного округу повинна, зокрема, передати дільничним виборчим комісіям одночасно з виборчими бюлетенями автономне програмне забезпечення, що є складовою ІАС "Вибори народних депутатів України" Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" рівня ОВК, для його відповідного використання. Це дасть змогу провести автоматизовану перевірку повноти та правильності відомостей, внесених до протоколу.

Ухвалене Комісією рішення спрямоване на те, щоб мінімізувати ймовірні помилки під час складання протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців, а відтак – зменшити кількість протоколів, які повертаються на уточнення. Завдяки цьому, окрім іншого, вдасться не тільки зберегти людські ресурси, а й заощадити бюджетні кошти, які витрачаються на транспортування виборчої документації.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії