12:48 / 24.12.2019 Политика

Член ЦВК взяв участь у спостереженні за виборам у Республіці Узбекистан

Член Центральної виборчої комісії Павло Любченко взяв участь у спостереженні за виборами до Законодавчої палати Олій Мажліса Республіки Узбекистан.

Напередодні дня голосування відбулася його робоча зустріч з головою та членами  ЦВК Республіки Узбекистан. Під час спілкування, окрім іншого, йшлося і про необхідність посилення взаємовідносин та налагодження співпраці між центральними органами адміністрування виборів з метою обміну досвідом. Також Павло Любченко ознайомився з процесом підготовки виборчих дільниць і членів виборчих комісій та відвідав декілька дільниць у місті Ташкенті.

Безпосередньо у день голосування під час перебування у місті Самарканді член Комісії спостерігав за перебігом волевиявлення на спеціальній виборчій дільниці – у реабілітаційному центрі, а також на низці звичайних дільниць. А на одній із них – за завершенням голосування, її закриттям та підрахунком голосів виборців членами ДВК.

За словами Павла Любченка, голосування на виборчих дільницях, які йому вдалося відвідати, проходило організовано, у відповідності до законодавства цієї країни.

Довідково. Вибори до Законодавчої палати Олій Мажліса Республіки Узбекистан відбулися за новим Виборчим кодексом Республіки Узбекистан. Одним із нововведень на цих виборах стало впровадження електронного реєстру виборців.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії