19:10 / 08.11.2019 Политика

Посаду Курта Волкера скасовують

Посаду спецпредставника США з питань України, яку раніше займав Курт Волкер, скасують.

Очікується, що всі повноваження спецпредставника перейдуть до інших чиновників Держдепартаменту, чиє портфоліо містить український напрям політики, повідомляє Foreign Policy з посиланням на чинних і колишніх американських чиновників.

Ліквідація посади стала першим відчутним сигналом про те, що наслідки від процесу імпічменту президента США Дональда Трампа залишать відчутний слід в американській політиці щодо України.

Американські чиновники кажуть, що посаду Волкера, швидше за все, скасують, бо адміністрації буде важко знайти когось на цю роль, враховуючи, наскільки загрозливою стала робота над напрямом політики щодо України.

Ті, хто були причетні до неї та дали свідчення Конгресу в справі про імпічмент, зіткнулися з тиском з боку юристів Держдепартаменту. До того ж їхня кар'єра постраждала чи взагалі знищена.

"Ніхто в здоровому глузді не захоче виконувати цю роль. Це чітка проблема, коли весь світ стежитиме за кожним твоїм рухом. А ще у тебе керівництво в Держдепартаменті, яке не демонструє бажання заступатися за своїх людей навіть у базових речах", - сказав колишній чиновник США.