16:35 / 13.08.2019 Политика

У Центральній виборчій комісії відбулася зустріч з членами спостережної місії ENEMO

13 серпня у Центральній виборчій комісії відбулася зустріч з делегацією спостережної Місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) .
 
ЦВК на зустрічі представляли Голова Комісії Тетяна Сліпачук та заступник Голови Євгеній Радченко.
 
Протягом зустрічі було проаналізовано і обговорено попередній звіт Місії за результатами позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.
 
Особливу увагу гості зосередили на основних викликах, які стояли перед Центральною виборчою комісією під час підготовки і проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року: ситуацією з публічними закупівлями, друком бюлетенів, судовими позовами і скаргами, тимчасовою зміною місця голосування.
 
Окремо було обговорено і питання, які потребують змін у законодавстві.
 
Представники ENEMO подякували ЦВК за підтримку протягом всього виборчого процесу і повідомили, що на початку вересня презентують остаточний звіт Місії під час круглого столу у Києві.
 
Довідково
 
Під час позачергових виборів народних депутатів в України Центральна виборча комісія зареєструвала 156 спостерігачів від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами.