18:15 / 08.06.2019 Политика

Валерій Зуб - політичний міньйон чи слуга народу?

З того часу як існує влада існують і особи що завжди прислужують їй та паразитують на ній.

Не оминули владні міньйони та пристосуванці й українську політику. Такі прізвища як Ляшко, Литвин, Жванія та багато багато інших протягом часу свого існування не один раз змінювали  своє політичне забарвлення.

Варто відразу зауважити аби читач не плутав явища політичного міньйонства зі звичайним політичним тушкуванням.

І якщо на всеукраїнському рівні політиків міньйонів легко помітити, на рівні регіонів ницість та підступність удільних князьків помітити не легко. А масштаби їх підлих вчинків вражають.

Щораз пристосовуючись до нової влади вони, "позичаючи у сірка очей" діють лише для самопоживи та самозбереження.

Для прикладу візьмемо лікаря онколога з Чернігівщини Валерія Зуба. Будучи непоганим лікарем, він чомусь вирішив йти в політику.

Де і здобув репутацію владного пристосуванця та справжнього політичного міньйона.

Дослідимо його політичні переміщення.

2006 рік - депутат Чернігівської обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко.

Зміна влади і в 2010 році Зуб обирається депутатом все тієї ж ради але вже від Партії Регіонів.

Йдемо далі…

2015 рік і Валерій Зуб балотується в облраду від Блоку Петра Порошенка.

Втім необхідної підтримки виборців він не знайшов і депутатом не став.

Але далі ще гірше. Під час оголошених дострокових парламентських виборів Валерїй Зуб відкрито задекларував свою підтримку від одіозного бізнесмена Юрія Косюка.

Саме він є відомим партнером Петра Порошенка, котрий витягнув з бюджети країни сотні мільярдів державної допомоги на свій "курячий" бізнес "Нашу рябу".

Під час перших проведених зустрічей з виборцями, Валерій Зуб чи то від власної не досвідченості чи просто від необережності відкрито неодноразово заявляв, що під час виборів до Верховної ради його фінансуватиме саме одіозний бізнесмен та соратник Порошенка - Юрій Косюк.

Отримавши негативний відклик з боку виборців, Валерій Зуб, зрозумів, що за такої підтримки йому навряд чи вийде потрапити у Верховну раду, він в черговий раз кинув своїх бенефеціарів.

Сьогодні Валерій Зуб домовляється з новою владою і мріє стати кандидатом до Верховної Ради від команди вже нового Президента Володимира Зеленського.

Таким чином міньйон Зуб планує зберегти своє подальше політичне майбутнє та "примазатись" до  найбільш рейтингової партії "Слуга народу".

Та питання в чому чи потрібні партії "Слуга народу" такі слуги? І чи варто довіряти новій владі, котра збирає до своїх лав подібних політичних недобитків?