16:48 / 18.03.2019 Политика

ЦВК у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні створила посібники для членів ОВК та ДВК

Центральна виборча комісія у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні створила прикладні посібники – "Посібник для членів окружних виборчих комісій з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року" та  "Посібник для членів дільничних виборчих комісій з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року".

Автори підручників намагалися максимально наситити їх необхідною інформацією, яка стане в нагоді всім членам виборчих комісій в повсякденній діяльності. Зокрема, в них розміщені орієнтовні календарні плани здійснення ОВК та ДВК основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України. Також читачі посібників знайдуть на їх сторінках правові рекомендації щодо рішень та дій цих комісій.

Не менш корисними є й розділи, в яких розміщені запитання та відповіді з деяких аспектів застосування Закону України "Про вибори Президента України". Окремо висвітлена юридична відповідальність за порушення виборчого законодавства. Зразки постанов, протоколів та іншої виборчої документації зібрані в Додатках цих посібників.

Всі бажаючі вже зараз мають можливість завантажити електронні версії видань, розміщені на онлайн-платформі "Виборком", за такими посиланнями: для членів ОВК – http://vyborkom.org/kb/article.php?id=1237, для членів ДВК – http://vyborkom.org/kb/article.php?id=1238.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.