15:35 / 24.10.2020 Политика

Поліція зафіксувала як фірма нардепа Лабазюка незаконно збирала врожай, – активіст

Рейдерські дії компанії «Вітагро» нардепа Сергія Лабазюка, яка незаконно збирала урожай з поля держпідприємства «Дослідне господарство «Проскурівка», зафіксовані поліцією.

Про це на сайті Цензор.Нет повідомив активіст і громадський діяч Андрій Дзиндзя.

«Ми стали свідками, як комбайни з заклеєними логотипами компанії «Вітагро» нахабно крали вирощений ДГ «Проскурівка» врожай зернових. І це продовжувалося вже не перший день. А всі звернення працівників держпідприємства до влади і правоохоронних органів поверталися до відділу поліції Ярмолинецького району Хмельницької області. Проте тут правоохоронці з боку Лабазюка чомусь ніяких ознак злочину не бачать», - пише Дзиндзя.

«Довелося піднімати поліцію на ноги, вивозити до Проскурівки і особисто стежити за фіксацією скоєння злочину. Тут уже не скажеш, що не бачили: на відео наочно видно, як працівники компанії Сергія Лабазюка «Вітагро», використовуючи техніку цієї компанії, за допомогою місцевої поліції цинічно крадуть державний урожай», - відзначає журналіст-розслідувач.

За словами Андрія Дзиндзі,  дослідне господарство є унікальним як для регіону, так і  всієї України. Воно впроваджує нові методи для посиленої системи захисту посіяних культур. На демо-полях державного підприємства посіяно 30 сортів пшениці української селекції Миронівського інституту пшениці.

Проте, за словами працівників підприємства, нещодавно в.о. директора ДГ «Проскурівка» було призначено людину, яка контрольована Лабазюком та його юристами. Відтоді колектив державної компанії просить керівництво Національної аграрної академії наук України переглянути наказ щодо призначення нового керівника, каже активіст.