16:10 / 23.10.2020 Политика

У "Слуг народу" в Києві з’явилися "феномени"

Два кандидати в Київраду від президентської партії в Київраду – Михайло Присяжнюк та Георгій Зантарая – претендують на те, щоб стати «новими обличчями» команди Зеленського в Києві.

Михайло Присяжнюк пропонує провести масштабний аудит житлового фонду. Це допоможе виявити реальний стан речей та з чого взагалі починати вирішення цієї глобальної для Києва проблеми. «Незаконна забудова - рак нашого міста. 80% новобудов приносять непоправної шкоди старим, в тому числі й історичним, будівлям», - заявляє Михайло Присяжнюк. 

Крім цього, кандидат робить ставку на збереження та модернізацію житлово-комунального фонду Києва, який знаходить в надзвичайно занедбаному стані. Житловий фонд Києва на понад 80 % є застарілим. При чому, строк його експлуатації уже давно перевищений. Планових та капітальних ремонтів у таких будинках майже не проводиться. Нині влада неохоче говорить про це, адже модернізація означає фінансування, а покращення часто залишаються невидимими (більшість мереж проходить під землею). З цим і закликає боротися першочергово Михайло Присяжнюк. Також серед ключових ідей введення страхової медицини та модернізації системи доступної правової допомоги. 

Варто зазначити, що Михайло Присяжнюк обіцяє звертати увагу й на комплексні проблеми: щодо реформування судочинства та системи правоохоронних органів. За роки своєї професійної діяльності, кандидат розробив комплексне бачення цих реформ та планує втілювати їх у рамках роботи в антикорупційному комітеті Київраді. 

“Київський феномен” Михайла Присяжнюка розгадано: колосальний досвід, професіоналізм, компетентність в тандемі з виключно позитивними особистими якостями означають чи не стовідсотковий успіх серед електорату. 

Ще одним перспективним кандидатом експерти назвали Георгія Зантарая - першого в українській історії чемпіона світу з дзюдо, дворазового чемпіона Європи, переможця ІІ Європейських ігор. Георгій Зантарая має не лише спортивні чесноти, а й яскраво виражений організаторський талант.

Зантарая має вищу юридичну освіту. Тому він чітко формулює свої політичні цілі: «Київ є важливим економічним центром України, частка якого у ВВП країни становить близько 20%. При цьому переважна більшість комунальної інфраструктури міста потребує модернізації у зв'язку із високим рівнем зносу. Скажімо, рівень зносу кабельних ліній – 60%, каналізаційних мереж – 72%, водопровідних мереж – 81%, теплових мереж – 66%... Столичну інфраструктуру треба негайно модернізувати, інакше – нас чекає катастрофа. В таких умовах будь-яка корупція на комунальних проектах є подвійним злочином проти киян. Корупціонерам – не місце в столичній владі».