18:40 / 20.10.2020 Политика

Алла Шлапак назвала ключові кроки для подолання епідемії коронавірусної хвороби

Презентація списків на з’їзді “Батьківщина” в котре підтвердила, що пріоритет партії - досвічені кандидати. Ця стратегія може стати успішною, про що свідчать соціологічні дані. За результатами опитування групи “Рейтинг”, на місцевих виборах 2020 у м.Києві ВО “Батьківщина” впевнено долає прохідний бар’єр до Київради. Одним з таких досвідчених кандидатів є Алла Шлапак, депутат 4 скликань Київради, професор КНЕУ, кандидат економічних наук, автор понад 50 праць наукового характеру.

Варто зауважити, що залучення в команду “Батьківщини” професіоналів вагомо підсилює партію та додає їй політичних балів на місцевих виборах. Оскільки, “політика нових облич”, фактично, уже довела свою неефективність.

Кандидат від “Батьківщини” до Київради Алла Шлапак протягом 12 років представляє інтереси киян-мешканців Печерського району у Київській міській раді. Нині Алла Шлапак балотується по округу №8 м.Києва. 

Як депутат Київради є автором ідей, що покладено в основу загальноміських програм впровадження муніципальних надбавок до пенсій і зарплат медиків й педагогів, «Турбота», «Мій дім – моє подвір’я» та ін. Відома активною роботою громадської приймальні і ефективним виконання доручень виборців.

Сама Алла Шлапак однією з нагальних проблем Києва виділяє складність доступу до медичних послуг та забезпечення медичних закладів, особливо в умовах пандемії. 

“Ми переконані, що столиця має запровадити муніципальний медичний пакет додаткових послуг для киян за рахунок міського бюджету. Має бути відновлена програма підготовки медичних кадрів для столичної медицини” - заявляє політик. 

Нагадаємо, в останні місяці навантаження на київські заклади охорони здоров’я значно збільшилось. Зрозуміло, що це пов'язано з коронавірусом. Київ - місто з найбільшою кількістю захворювань серед інших міст України. Крім киян, медичні установи приймають пацієнтів з інших областей. Комунальні лікарні переповнені, а лікування у приватній обійдеться від 12 тисяч гривень за добу. Це непідйомна цифра для багатьох жителів та більше, ніж місячна зарплата.

Загалом у м.Києві зафіксовано понад 30 тис випадків захворювання коронавірусом. І ця кількість надалі продовжує зростати. При цьому середня заробітна плата в сфері охорони здоров'я становить всього -3684 грн.

“Центральна влада провалила боротьбу з пандемією”, - коментує Алла Шлапак і додає: “Ми фіксуємо в Києві масове збільшення звільнення медичних працівників. Вирішити це питання неможливо простими закликами або інформаційною підтримкою. Це можливо зробити лише заплативши достатньо коштів медикам за їхню роботу”.

Алла Шлапак виділяє такі основні кроки покращення сфери охорони здоров'я в Києві:

  • введення муніципального пакету додаткових медичних послуг за рахунок міського бюджету; 
  • відновлення ​​програми підготовки медичних кадрів для столичної медицини;
  • здійснення доплат медичним працівникам;
  • створення мобільних лабораторій для безкоштовного тестування на коронавірус, та інші захворювання.