13:45 / 19.10.2020 Политика

Ганна Іщенко: У Київраді у мене буде більше можливостей допомогти дітям

Кандидат у депутати Київради від партії «Слуга народу» у Печерському районі Ганна Іщенко багато свого часу приділяє саме захисту прав дитини. Серед справ, які вирішувала кандидатка, - пошук дітей під час врегулювання сімейних суперечок.

«На моїй практиці було кілька випадків, коли один з батьків приховував дитину від іншого, а нашій команді доводилось займатись пошуком малечі власними силами. Весь цей процес супроводжується довгою та кропіткою паперовою роботою і не завжди плідним спілкуванням з державними органами та службами», - розповіла Ганна Іщенко.

Щоб з’ясувати, де саме знаходиться дитина, кандидатці та її команді доводилось збирати дані від:

  • прикордонної служби;
  • опікунських рад;
  • шкільних та медичних установ;
  • соціальних мереж та ЗМІ.

Важливі підказки давали також дипломатичні служби за кордоном України, в результаті чого нам все ж таки вдалось визначити місце перебування дитини.

«Якою б складною не була ця робота, я, як адвокат, вважаю, що захист прав дітей - одне з найважливіших завдань нашої держави та роблю все заради їх майбутнього. При чому у Київській міській раді у мене буде більше можливостей зробити цю роботу системною і допомогти більшій кількості дітей», - запевнила Ганна Іщенко.