12:22 / 17.10.2020 Политика

Богдан Чорній пояснив, як буде вирішувати житлово-комунальні проблемі Оболоні

Кандидат у депутати  Київради від партії «Удар» Богдан Чорній після численних зустрічей з мешканцями Оболоні разом зі своєю командою розробив план змін для ЖКГ району. Йдеться, в першу чергу, про підсилення ролі ОСББ.

Справа в тому, що сьогодні комунальне підприємство Оболонського району утримує на балансі 611 будинків (70% усього району). Цю пропорцію необхідно змінювати – заради вирішення проблем ЖКГ. Кандидат впевнений, що створення ОСББ допоможе усунути більшість комунальних проблем. «Зрозуміло, що люди бояться створювати ОСББ через старий житловий фонд, через велику кількість боржників, через острах втратити гроші, раніше виплачені жеку тощо. Але я вірю, що коли люди підуть на прийом, під час живих дискусій ми зможемо змінити їх позицію», - вважає кандидат. 

Богдан Чорній ставить перед собою, як перед депутатом, який представлятиме великий округ, на якому сьогодні лише 5-6% ОСББ, амбітну мету збільшити цей показник на 20%. Бо стільки людей, за переконанням кандидата, житимуть краще.

«Підкреслюю: розвиток ОСББ це не обов’язкове насадження зверху, а альтернатива», зауважив кандидат.  

Також у плані Чорнія - капітальний ремонт житлового фонду: інженерних мереж, покрівель, сходів, під’їздів, зливно-стічних мереж, ліфтів, зношених труб, освітлення прибудинкових територій, дитячі та спортивні майданчики.