12:28 / 21.09.2020 Политика

Тимошенко так і не пробачила Ляшку "московської зозулі" та звинувачень у співпраці з Лазаренком

Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко дезавуював заяву лідерки ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко про те, що її партія підтримує "радикала" Олега Ляшка на виборах до Верховної Ради восени на 208 окрузі на Чернігівщині. Це Власенко зробив в інтерв’ю "Главкому".

Як відомо, на брифінгу 15 червня Юлія Тимошенко заявила наступне: "На 208 окрузі всі українські сили мусять об’єднатися і висунути єдиного кандидата".

Натомість "права рука" Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що не йдеться ні про яку підтримку, а тим більше – альянси.

"У нас нема альянсу з Ляшком. Альянс і підтримка – це різні речі. Ми просто вважаємо, що якби "Батьківщина" висунула свого кандидата окремо і він був би зі співставним, як у Ляшка, рейтингом, така конкуренція призвела б до того, що найбільший шанс потрапити до парламенту був би у "слуги народу". Тому ми і готові були зробити крок назад і підтримати Ляшка. Але лише на довиборах по 208 округу", – зазначив депутат.

За словами депутата, наразі партія Тимошенко не планує створювати ніяких альянсів.

"Що стосується альянсів на місцевих виборах, то вони почнуться вже після того, як вибори пройдуть і ми побачимо їхні результати. На сьогоднішній день ніяких альянсів створювати ми не будемо. Так, у нас є домовленості із низкою проукраїнських політичних сил, яких я не буду називати, про певне непоборювання на місцевих виборах. Не про координацію, а саме про непоборювання. А всі альянси будуть у місцевих радах після виборів. Ми будемо вести коректну кампанію щодо певних патріотичних політсил», – сказав політик.

Варто нагадати, що раніше між Тимошенко і Ляшко були, м'яко кажучи, прохолодні стосунки. У 2016 році лідер "Радикальної партії" назвав Юлію Тимошенко "московською зозулею" та закликав позбавити українського громадянства. На засіданні погоджувальної ради 17 жовтня 2017 року Олег Ляшко звинуватив лідера "Батьківщини" у корупційній співпраці з Павлом Лазаренком і Миколою Онищенком. У відповідь Тимошенко назвала політика "чіхуахуа" і "бобіком".