12:16 / 17.09.2020 Политика

Якщо нас не пускають – нас побоюються, - Юрій Гаврилечко

Юрій Гаврилечко, кандидат наук з державного управління, автор економічного блоку програми та комітету партії, а також керівник київського осередку партії на мітингу біля Центральної виборчої комісії України сказав, що якщо влада не пускає партію до виборів, значить вона боїться».

«Коли ми ініціювали створення партії ми вирішили, що маємо пройти всі шляхи від місцевої влади до центральної і у нашій партії нема нових обличь, будь-яка людина яка збирається чимось керувати повинна мати певний досвід, відповідно цей досвід набувається з місцевих виборів, тому ті, хто може вирішити питання місцевого рівня, розуміється на тому, які проблеми є в регіоні, в який спосіб їх вирішувати, поступово може зростати, йти далі претендувати на роль народного депутата. Якщо нас не пускають – нас побоюються», - додав Гаврилечко.

Мітинг відбувся за участі прихильників партії з різних регіонів, які приїхали підтримати партію у боротьбі за право були допущеними до місцевих виборів 2020 року.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія не включила партію до списку парій, які братимуть участь у виборах, посилаючись на технічну норму Виборчого кодексу, щодо невчасного подання копії рішення політради партії щодо участі у виборах.

Хоча рішення було відправлене вчасно, кур’єр, який доставляв це рішення не встиг його подати у зазначений строк, хоча не залежить від волі партії. Більше того, це є суто технічною нормою, адже усі необхідні норми щодо реєстрації партії було виконано та дотримано.

Зважаючи на те, що політична партія «Національна платформа» вже тривалий час зустрічає супротив від органів влади, нинішні дії нагадують цілеспрямовану акцію щодо недопущення партії до виборів.

Разом з цим, мітинг перейшов у ходу, який завершився у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного суду України, де відбувалось засідання щодо допущення партії до виборів, проте, не дивлячись на те, що було багато прихильників партії і законні аргументи адвоката, суд відмовив у задоволенні. Більше того, лідерку партії не допустили до залу засідання.

Не дивлячись на це все, партія продовжує боротись за своє право бути обраним, адже партійці знають, яка підтримка є у них в регіонах.