11:14 / 27.07.2020 Политика

Юлія Тимошенко лобіює підвищення Дениса Пудрика?

Люстрований, але поновлений: Що відомо про нового очільника Одеської митниці

28 січня 2020 року Кіровоградський міський адміністративний суд скасував рішення про звільнення Пудрика з посади та поновив його на посаді заступника начальника Кіровоградської митниці. Ба більше, через вимушений прогул митниця, за рішенням суду, мала виплатити Пудрику 677 тисяч 273 гривні компенсації втраченої заробітної плати.

Зазначимо, сам Пудрик в інтерв'ю виданню Politeka запевнив, що через люстрацію державні структури України нібито втратили чимало професійних кадрів.

Додамо, Пудрик має звання "Заслуженого економіста Автономної Республіки Крим". Відповідний указ 24 серпня 2013 року підписав тодішній президент Віктор Янукович.

Також на позачерговий виборах до парламенту України Денис Пудрик балотувався за списком партії "Батьківщина" під №55. Про це свідчить перелік кандидатів на сайті Центральної виборчої комісії. Там також зазначено, що Пудрик - член партії "Батьківщина".

З червня 2019 року Пудрик - в.о. проректора з інфраструктури університету Державної фіскальної служби України.

З ким пов'язаний Пудрик Денис Валерійович?

Як подейкують обізнані люди за останнім часом пан Пудрик примудрився кілька разів зустрічався в Одесі з Степаном Дериволковим, якого добре знають митники. Так що «талановитий» куратор до Пудрика вже знайшовся.

Що стосується персони Сергія Слічко, якого Мінфін і Держмитслужба протегує на начальника Київської митниці, то варто просто подивитися анекдотичні оформлення в Дніпропетровській митниці в період, коли Слічко там був начальником. Взуття в морських контейнерах оформлялася разом з автомобільними запасними частинами. При цьому взуття в цих контейнерах було парадоксально мало. Примітивна схема 90-х. І скільки таких дивних контейнерів було? Чи не знає і не бачить цього тільки ледачий або свідомо сліпий. Або принципово і наполегливо не хочуть бачити.

І що незабаром буде розповідати керівник Держмитслужби через досить короткий час, коли Київська та Одеська митниця виявляться обкутаними щільним туманом митних схем з якого "живими" не вибратися не керівництву Мінфіну ні керівництву Держмитслужби. Така ось історія Пудрика Дениса Валерійовича. Втім, вона аж ніяк не закінчена, а швидше за все - лише починається, пише "Антикор".

Чим володіє Денис Пудрик

З декларацією нового керівника Одеської митниці можна ознайомитися тут. Він володіє квартирою в столиці на 114,3 квадратів, двома квартирами в Донецьку (площа - 159,9, 77,9), дачним будинком під Києвом на 219 квадратів. Там же в нього є земельна ділянка на 600 квадратних метрів, а також кімната в Кропивницькому (18 кв.м.), дві квартири в Туреччині - 120 квадратів і 30 кв.м., квартира в Криму, в Сімферополі - 138,7 кв.м., будинок в Криму на 714,9 метрів, 2000 квадратних метрів земельної ділянки також в Сімферополі, гараж, машиномісця та інші нежитлові приміщення.

Також Пудрик задекларував 4 годинники марок: Corum, Zenith, Rolex, Breguet. Полушубок та шубу з натурального хутра, ювелірні вироби. У його власності 4 авто.

Зазначимо, що раніше Денис Пудрик був заступником очільника Одеської митниці. До Одеси його перевели з Кіровоградської митниці, де він обіймав аналогічну посаду. 

У період з 4 червня 2013 року по 5 травня 2014 року Денис Пудрик очолював Кримську митницю Міністерства доходів та зборів України. Як повідомили на сайті Мінюсту, він не звільнився з посади за власним бажанням, а тому підпадав під критерії очищення влади. Через люстрацію його звільнили з посади заступника начальника Кіровоградської митниці.

Люстрований чиновник з таким рішенням не погодився та звернувся до суду з вимогою визнати дії Міністерства юстиції протиправними.