01:10 / 16.12.2020 Здоровье

Лікар назвала надійний спосіб дізнатись, чи хворіла людина на COVID-19

На думку медика, після використання такого способу людина може практично припинити хвилювання з приводу можливого зараження COVID-19.

Для будь-якої людини найбільш надійний спосіб встановити факт, що вона перенесла захворювання на COVID-19 – це піти і здати ІФА-тест (імуноферментний аналіз) на антитіла до інфекції, інформують Економічні новини.

Про це заявила український лікар-інфекціоніст Лариса Мороз, передає enovosty.com.

За її словами, відразу після того, як людина перенесла COVID-19 (нехай навіть і в безсимптомному форматі), то її організмі виробляється достатня кількість антитіл, щоб звести до мінімуму можливість повторного зараження коронавірусом.

“Таким чином організм може бути захищений від повторного зараження. Тому, тим, хто перехворів, і тим, хто сумнівається – необхідно здати ІФА-тест на антитіла перед плануванням новорічної відпустки з подорожами”, – радить лікар.

За словами Мороз, якщо у людини ІФА-тест покаже достатню кількість антитіл, то вона може припинити хвилювання з приводу можливого зараження COVID-19. “Якщо людина хворіла безсимптомно і хоче не хвилюватися, то потрібно зробити ІФА-тест – і все”, – додала медик.