22:21 / 20.07.2020 Здоровье

Вчені виділили шість форм коронавірусу

Кожна форма відрізняється одна від одної симптомами і дозволяє визначити ризик розвитку серйозних ускладнень.

Вчені Королівського коледжу Лондона заявили, що існує шість основних форм захворювання, що викликається коронавірусом, передає unian.ua.

Дослідники відзначили, що кожна форма відрізняється одна від одної симптомами і дозволяє визначити ризик розвитку серйозних ускладнень.

Люди з першими і другими формами, які вчені називають «грипоподібні», мають головний біль, можливу втрату нюху, кашель, біль у горлі. Якщо при першій групі можуть бути також і м'язові болі, болі в грудях, але відсутня лихоманка, то при другій групі, імовірна, хрипота, лихоманка та втрата апетиту.

Третя форма («шлунково-кишкова») означає, що коронавірус впливає на появу діареї, втрату апетиту, біль у грудях. При цьому відсутній кашель.

У людей з четвертою групою («втома») наступні симптоми: головний біль, втрата нюху, кашель, лихоманка, хрипота, біль у грудях, постійне нездужання і втома.

П'яту і шосту форму вчені вважають важкими випадками. П'яту вони називають «сплутаність свідомості». Ця форма характеризується головними болями, відсутністю нюху і апетиту, наявністю кашлю, лихоманки, болю в горлі та грудях, втоми, хрипоти і сплутаності свідомості.

Заключна форма — шоста (або «дихальна») відрізняється головним болем, лихоманкою, відсутністю нюху і апетиту, наявністю діареї, задишки, болю в животі, горлі та грудях. Крім того, є сплутаність свідомості, м'язові болі і хрипота.

Британські експерти впевнені, що їхнє дослідження стане проривом у вивченні COVID-19 і зробить серйозний вплив на лікування людей у разі нової хвилі інфекції.