19:37 / 09.06.2020 Здоровье

Заразитися коронавірусом можливо від "безсимптомно хворих"

Передавання нового типу коронавірусу Covid-19 від людини до людини у разі безсимптомного перебігу захворювання відбувається "дуже рідко".

Деякі люди, насамперед молоді та здорові, під час хвороби мають легкі симптоми коронавірусу, або й зовсім ті в них не розвиваються. І хоча раніше фахівці заявляли, що вірус може передаватися, навіть якщо в носія немає симптомів, зараз у ВООЗ твердять, що це далеко не основний спосіб поширення інфекції, заявила очільниця підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з нових хвороб Марія Ван Керхове, пише CNBC.

"Судячи з даних, які ми маємо, рідко можна зустріти людину без симптомів, яка передала б вірус іншій особі, - сказала Ван Керхове. - Це відбувається дуже рідко".

У зв'язку з новими даними дії урядів повинні зосередитися на виявленні та ізоляції хворих із симптомами, а також на відстеженні їхніх контактних осіб.

Водночас експертка визнала, що деякі дослідження свідчать про передавання вірусу під час безсимптомного перебігу захворювання, і найчастіше це відбувається в будинках для людей похилого віку, а також у домашніх умовах.