09:29 / 17.07.2012

Український бокс: нові імена, нові чемпіони

Минулої суботи увага багатьох глядачів була прикута до боксу у Лондоні, де два британські хулігани від боксу Девід Хайе та Дерік Чізора «зводили рахунки» після бійки, яку вони учинили на прес-конференції у Мюнхені ще в лютому. Хайе забив Чизору у 5 раунді і одразу став волати на весь світ, що він найгідніший претендент на бій з Віталієм Кличко. Дивна логіка, наче б то і Хайе і Чізора ніяких поясів не мають, у світових рейтингах їх нема, вони вже отримали своє від братів Кличко, але знов лізуть, бо знають, що це величезний заробіток.

Тимчасом у Києві 14 липня на ринзі у спортивному клубі Sportlife визначився новий чемпіон світу у середній вазі – Представник компанії Global Box Promotion киянин Віталій Копиленко. У яскравому поєдинку з колишнім чемпіоном світу за версією WBF і дійсним чемпіоном Португалії Вітором Са, Віталій отримав блискучу перемогу, відправивши суперника у нокаут чистим ударом по корпусу у 3-му раунді.  Агресивного португальця відволікли потужні «бомби», які з блискавичною швидкістю два раунди посилав назустріч супернику Віталій Копиленко. Коли суперник зосередився на захисті голови, «бомба» вцілила у печінку. Після цього рефері міг рахувати хоч до 510 – амбітний португалець страждав на покритті рингу від страшенного болю, забувши про свої погрози нокаутувати українця.

Віталій Копиленко готує «бомбу» у печінку португальського чемпіону

В андер-карді цього поєдинку у напівлегкій вазі ще один вихованець Global Box Promotion та тренера Олександра Ліхтера – 28-річний Тимур Ахундов у 12 раундах переміг дуже перспективного 25-річного француза Марі Франсуаз Леонюса. Темношкірий француз дуже добре підготувався, щоб відібрати інтер-континентальний пояс WBF, який належить українцю. Дуже рівна боротьба точилася до 10 раунда, аж поки влучний лівий хук українського шульги Ахундова не відправив Леонюса у важкий нокдаун. Француз на диво швидко отямився, і навіть пішов у контр-наступ, але Тимур холоднокровно довів двобій до перемоги одностайним рішенням міжнародної колегії суддів.   

Ми – одна сім’я. Віталій Копиленко та Тимур Ахундов разом з Олегом Барсуковим та його дружиною Євгенією

Як зазначив, підводячи підсумки цього яскравого турніру, голова Global Box Promotion Олег Барсуков, чиста перемога українських боксерів над небезпечними міжнародними опонентами стала наслідком того спортивного стилю життя, які вони сповідують, і тих цінностей, які вони та їхній тренер дотримуються у повсякденному житті. «У нас – все по справжньому, тільки у справжній боротьбі можна підготувати атлетів найвищого міжнародного рівня. А ще - ми одна сім’я, один за всіх та всі за кожного, ми - справжня команда, яка працює на майбутні перемоги», - зазначив Олег Барсуков, пообіцявши, що після відпочинку його боксери ще подарують киянам та гостям міста насолоду справжнього, чистого боксу! 

Вероніка Мосієнко

ТЭГИ: