17:34 / 16.12.2019 Экономика

Ротація кадрів в Торгово-промисловій палаті України як безальтернативна необхідність

Зважаючи на постійну критику діяльності, а скоріш за все, справедливу хронічну бездіяльність Торгово-промислової палати України і, насамперед, її президента-бігуна, поза увагою залишаються люди на яких тримається вся кропітка робота Палати. А, беручи до уваги вибори президента ТПП у наступному 2020 році, хотілось би звернути увагу на саме на цих незамінних працівників.

Михайло Непран – людина в Торгово-промисловій палаті України не нова. Майже 20 років Михайло Іванович Непран пропрацював на державній службі. Великий адміністративно-організаційний досвід дозволив пану Непрану з першого дня роботи запропонувати інший темпоритм і підходи в роботі на посаді віце-президента, а потім першого віце-президента ТППУ. Треба зазначити, що комунікабельність, відвертість, виважена розкутість певною мірою відрізняють його від більшості колег, які в той чи іншій спосіб намагаються дотримуватись стилю респектабельності й елітарності, притаманного ТПП ще з радянських часів. Одразу впадає в око абсолютна невибагливість Непрана до атрибутів статусності. Додайте до цього чималі здібності господарника, які відзначають підлеглі, і позитивне враження, що людина не просто на своєму місці, а й органічна сучасній динаміці змін.

Михайло Непран

Саме Михайло Іванович першим підняв питання, що палата, як і багато організацій із довгою історією, має деякі елементи бюрократії. Так, палата по характеру – громадська організація, але елементи схожості на органи центральної виконавчої влади, як, така собі, багаторічна спадщина, присутні. І тільки він може собі дозволити час від часу вступати у суперечки із Геннадієм Дмитровичем Чижиковим на цю та інші нагальні теми, які не бажає піднімати президент ТПП.

Михайло Непран виступив ініціатором прийняття закону 1669 «Про особливості господарювання в зоні АТО». Він лобіював закон, який вніс уточнення й зміни у ситуацію з видачею «форс-мажорів», які, на превеликий жаль, у зв’язку із військовими діями на сході України, із чисто теоретичних постулатів, стали на сьогоднішній день дуже практичним інструментом у вирішенні багатьох бізнесових проблем.

Тобто, нові виклики, які отримала вся країна, не пройшли повз нас. Сьогодні він разом з командою працює над новою стратегією розвитку, змінює розуміння того, якою повинна бути палата в нових економічних умовах.

Необхідність в саме такому фахівці виникла об`єктивно. Людині, яка щиро зацікавлена в своїй роботі, готова працювати на ентузіазмі, на безоплатній основі, обговорювати найважливіші питання підприємництва і лобіювати їх в органах влади. Все це дуже приємно вражає. Адже в ТПП йде не просто кадрова зміна, відбувається зміна поколінь в керівництві Палати.