20:22 / 25.04.2017 Происшествия

Рейдеру Короткову вручено повідомлення про підозру

Колишньому гендиректору ТОВ КХП "Тальне"  борошномельному олігарху, екс-регіоналу, а нині депутату Черкаської обласної ради Олександру Короткову вручено повідомлення про підозру, повідомляє "Багнет".

25.04.17 прокуратурою Черкаської області, а саме прокурором області Овчаренко С. колишньому екс-реогіналу, а на даний момент депутату обласної ради від Радикальної партії і директору ТОВ КХП "Тальне" з іноземними інвестиціями Короткову О.Г. вручено підозра по ст. 364 КК України за фактом зловживання службовими повноваженнями, який своїми незаконними діями сприяв незаконній приватизації держпідприємства Тальнівський КХП. Також працівниками прокуратури області тимчасово даній особі вручили клопотання про запобіжний захід про взяття його під варту або ж заставу 54 млн грн.

По мимо цього з метою забезпечення позову в кримінальному провадженні працівниками прокуратури накладено арешт на весь цілісний майновий комплекс зазначеного підприємства.

На даний момент проводяться ряд слідчих і процесуальних дій з метою встановлення всіх учасників організованої групи (бухгалтери, юристи, судді, нотаріуси).

Нагадаємо, Тальнівський комбінат хлібопродуктів – найбільше в Україні підприємство, що займається переробкою борошна, експортує за кордон 22% від виробленого борошна в Україні – було незаконно передане Олександру Короткову та його приватним структурам.

Коротков рейдерським захопленням відбирав землі у фермерів. У цьому йому допомагали екс-губернатор Черкащини Тулуб, який зараз перебуває у розшуку та переховується в Москві, і колишній працівник СБУ Котляр. Останній займався "кришуванням" Короткова під час "передачі" йому державного підприємства.

Постановою Господарського суду Черкаської області від 25.12.2013 року у справі №04/05/10-01-14-05-08/4129 ДП ДАК "Хліб України" "Тальнівський КХП" визнано банкрутом.

Під час процедури банкрутства, ліквідатором реалізоване майно, яке належить державі, в особі ДАК "Хліб України", юридичним особам, що підконтрольні колишньому директору Тальнівське КХП Олександру Короткову. 

Протягом 2014 року пан Коротков заробив 130 млн грн. Усі ці  кошти витрачались на те, щоб впливати на рішення суддів, домовлятися з прокурорами, давати хабарі держслужбовцям, аби перешкодити поверненню підприємства у державну власність.

"Я особисто докладатиму максимум зусиль для того, щоб судові та правоохоронні органи довели справу до логічного завершення та визначили правильний запобіжний захід, громадянина Короткова було притягнуто до передбаченої законом відповідальності, а державі повернуто нанесені рейдером Коротковим збитки. (депутат його викупив за 17 мільйонів гривень, тоді як, за експертними оцінками, вартість компанії становить близько 200 мільйонів гривень)", - зазначив народний депутат України Максим Поляков.