04:33 / 27.01.2021 Происшествия

Піп та його служник поцупили вазон і не хотіли віддавати, поки не почули про відеокамери

Свящинник з дяком вкрали вазон під час "обходу квартир" з метою їх освятити.

"Всі ми добре знаємо, що зараз є той період, коли священнослужителі ходять по домівках з Йорданською водою, окроплюють нас та наші оселі, несуть нам Боже благословення та молитву. У більшості церков Тернополя практикується попередній запис вірян і пан отець йде до конкретної людини в обумовлений час…. але, окрім цього, в період Йорданського водосвяття по місту ходить багато «заробітчан», які стукають у кожну квартиру, будинок, офіс і т.д.

Так от, сьогодні, близько 19 години до мене в двері подзвонили. Маючи досвід, стараюсь не відкривати незнайомцям. Люди розвернулись і пішли далі по під‘їзду… минаючи сходову клітку – зупинились біля вазонів, висаджених сусідами і спокійно забрали один із них!!! Коли ми з сусідом вирішили поспілкуватись з панотцем, він щасливий виходив з сусідньої квартири і на наше прохання повернути вазон – став брехати та викручуватись, що вони нічого не брали, махаючи перед мною хрестом, ніби в мені сидить нечистий, а він мене зцілює!)))))

І тільки після того, як ми пригрозили даними з відеокамер, які стоять в під‘їзді та викликом поліції – пан отець розпорядився до свого дяка витягнути вазон і віддати нам! Це виглядало дуже смішно і водночас сумно!!!!", - написала Олена Петрушка, доцент Західноукраїнського національного університету.