12:41 / 18.10.2020 Происшествия

Опоненти партії "Слуга народу" загрожують кандидатам вбивством

Протягом тижня було зафіксовано випадки нападу на агітаторів партії “Слуга народу” та знищення агітаційних наметів кандидатів. Зловмисники ламали та викрадали рекламні конструкції кандидата у депутати від партії “Слуга народу” у Дарницькому районі Конопелька Миколи. Були побиті агітатори в Оболонському районі. А агітатор у Святошинському районі отримав ножове поранення у шию.

Сьогодні вранці кандидатка в депутати Київради від партії «Слуга Народу» Юлія Палійчук (№1 в списку партії в Дніпровському району) отримала погрозу вбивством.

Написи з погрозами були нанесені на агітаційні куби кандидатки, розташовані у Києві біля будинків за номерами 1 та 9 на вулиці Раїси Окіпної. “Вони вирішили, що будуть в мене стріляти. Вони думають, що можуть мене залякати і змусити припинити кампанію. Ви – слабаки і боягузи!» - написала на своїй сторінці Фейсбуку Юлія Палійчук.

Варто зауважити, що від самого старту виборчої кампанії агітаційні матеріали Юлії Палійчук у Дніпровському районі систематично знищуються невідомими, про що кандидатка неодноразово публічно заявляла.

Так, за даними передвиборчого штабу Юлії Палійчук, в період з 8 по 18 жовтня було знищено 52 рекламних банери. З цього приводу кандидатка звернулася до Дніпровського районного управління поліції, де за фактом перешкоджання веденню агітації порушено два кримінальних провадження, які внесені до ЄРДР за №12020105040001609 та №12020100040005386. За даними справами ведуться слідчо-розшукові дії. Штаб кандидатки володіє неперевіреною інформацією про те, що в поле зору поліції потрапили виконавці злочину.

«Ми знаємо, як організована робота проти нас. Наявну інформацію неодноразово підтверджують очевидці – наші прихильники і просто небайдужі мешканці Дніпровського району. А саме – щоночі, приблизно в один і той же час, до наших кубів приходять двоє людей, один із яких ріже агітаційні матеріали, інший – фотографує і відсилає замовнику. Інколи це одна людина, яка і ріже, і фотографує. Чим більше фото – тим більше грошей заплатить замовник», - пояснює Юлія Палійчук.

«Наші джерела повідомили, що це люди не з Дніпровського району. На таку «роботу» спеціально наймають з інших частин Києва», – додала кандидатка.

За її словами, підтвердженням тому, що проти неї ведеться замовна кампанія, є той факт, що її куби систематично псують в одних і тих же районах, на одних і тих же місцях – Русанівка, Березняки, проспект Соборності, вулиця Раїси Окіпної. «Дуже показово, що на ДВРЗ жоден мій куб за весь час кампанії не постраждав», – наголошує Юлія Палійчук.

«Сьогоднішні погрози – це логічне продовження брудної кампанії, яку ведуть проти мене як кандидата в депутати і лідера списку «Слуги Народу» в Дніпровському районі. Про цей випадок вже повідомлено керівництву столичної поліції, і я розраховую, що правоохоронні органи поставляться до таких погроз з усією серйозністю», – підсумувала Юлія Палійчук.

Недобросовісна конкуренція протягом цієї передвиборчої кампанії переходить всі межі.

Останнього тижня перед виборами очікуються масові провокації та підкуп виборців.

Вся інформація щодо цих випадків була направлена до правоохоронних органів. Розпочато кримінальне провадження.