20:08 / 26.05.2020 Происшествия

З'явились нові деталі кривавої трагедії на Житомирщині

На місці розстрілу 7 людей поблизу Новоселиці Попільнянського району на Житомирщині слідчі вилучили низку речових доказів та зібрали інформацію, яка допоможе відтворити перебіг подій того вечора.

Серед вилученого - 6 одиниць вогнепальні зброї: вся зареєстрована та належала учасникам події. Підозрюваному - гладкоствольна рушниця ИЖ-58 16 калібру. Загиблим - мисливські карабіни "Ремінгтон", "Ругєр", АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 та травматичний пістолет ПМТ. Ще під час огляду було виявлено набої та гільзи, 2 ножі. Також 3 автомобілі: ВАЗ 2121 ("Нива"), що належить підозрюваному, Nissan Navarа і Skoda Octavia, на яких приїхали відпочивальники. У справі призначено близько 200 експертиз, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Слідчі призначили до двох сотень досліджень: від судово-медичних експертиз тіл загиблих до комплексних молекулярно-генетичних та балістичних, дактилоскопічних, трасологічних та інших. Відповідно до висновків експертів, причинами смерті 7 загиблих стали вогнепальні дробові поранення з ушкодженням внутрішніх органів", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй.

Встановлено, що тіла загиблих знаходились у кількох місцях. Двоє чоловіків, 34 та 47 років, військовослужбовці одного з батальйонів Нацгвардії, на момент загибелі перебували в альтанці, де вечеряли до того разом із рештою друзів та орендарем.

Тіла ще двох чоловіків, 44-річного волонтера та нацгвардійця, 50 років, поліцейські виявили на вході до іншого будинку. Там, за наявною інформацією, на момент конфлікту 6 з гостей, у тому числі і названі, уже спали. Молодший із загиблих був у найбільш давніх і приязних стосунках із підозрюваним. Попередньо, їхнє знайомство тривало близько 10 років і жодних конфліктів між ними раніше не виникало.

Інші троє чоловіків, 50, 47 та 30 років, знаходились на ліжках в одній з кімнат будинку. І зафіксовані на місці обставини вказують на те, що подальші події були несподіваними і неочікуваними для загиблих.

Також уже проведено слідчі експерименти і опитано кілька десятків осіб, як родичів, так і жителів села, щодо обставин події.

Рідні загиблих розповідають, що чоловіки виїхали з дому вранці 21 травня для відзначення дня народження одного з них та риболовлі у місці, де вони неодноразово уже бували.

"Ми зацікавлені у якнайшвидшому та максимально об'єктивному розслідуванні обставин цього вбивства, однак розуміємо масштабність роботи, яку необхідно виконати, аби розібратись у перебігу подій та встановити достовірну картину злочину", - додав Сергій Крупєй.

В ГУНП області створили посилену слідчо-оперативну групу під процесуальним керівництвом прокуратури області.