19:25 / 20.03.2018 Мир

Росія заборонила польоти українських Ан-148

Ространснагляд видав припис призупинити використання всіх літаків Ан-148 Саратовских авіаліній у всіх авіакомпаніях.

Про це повідомив керівник відомства Віктор Басаргін, передає biz.nv.ua з посиланням на ТАСС.

За його словами, Ространснагляд має фінальні результати перевірки Саратовских авіаліній і ряд зауважень до роботи виробника.

"Перший пункт наших приписів говорить про те, щоб призупинити польоти всіх повітряних суден, які експлуатуються авіакомпанією Саратовські авіалінії [...] Після того, як льотні склади пройдуть тестування, пройдуть перевірку, будемо дивитися як далі чинити", - пояснив Басаргін.

При цьому, в Росавіації повідомили, що після позапланової перевірки Саратовських авіаліній було введено обмеження терміну дії сертифіката експлуатанта авіакомпанії до 27 квітня.

Перевірку провели через катастрофу 11 лютого, коли в Московській області зазнав аварії Ан-148 Саратовских авіаліній з 71 людиною на борту, з яких ніхто не вижив.

Раніше Басаргін заявляв, що позапланова перевірка компанії виявила, що контроль за безпекою польотів в Саратовских авіалініях був знижений. Також він зазначив, що в авіакомпанії була можливість направляти фінансовий ресурс на підвищення безпеки польотів, але цього не зробили.

Нагадаємо, що раніше Україна припинила поставки двигунів Д-436 для пасажирських літаків Ан-148, що збираються в Росії.

ТЭГИ: