15:09 / 22.05.2024 Мир

В Італії "за прапорці" арештували 134 автомобілі

Фото: Шильд у вигляді прапора Італії

У порту Ліворно італійська поліція арештувала партію з 134 електромобілів Fiat Topolino. Причиною стали нанесені на кузов шильди у вигляді національного прапора Італії, пише Europa Press.

Згідно з законом 2003 року, "комерційний імпорт і експорт, маркетинг або вчинення дій, однозначно спрямованих на збут продукції, що містить неправдиві відомості, або такі, що вводять в оману щодо місця походження товару, є злочином і карається відповідно до статтею 517 Кримінального кодексу".

Fiat національний виробник, а модель розроблялася в Турині, однак зробили її на заводі концерну Stellantis в Марокко. Там випускаються і споріднені "Тополіно" електромобілі - Citroen Ami та Opel Rocks Electric.

Fiat Topolino

Тепер, щоб зняти арешт з машин, "Фіату" доведеться сплатити штраф, розмір якого може сягнути 250 тис. євро і прибрати з кузова символи рідної держави.

Аналогічний скандал стався кілька місяців тому, коли Alfa Romeo представила свій найменший кросовер у лінійці  модель Milano. Одразу після прем'єри влада заявила, що автомобіль, який випускається в Польщі, не може носити ім'я італійського міста. І кросовер терміново перейменували на Junior.

Підготував: Сергій Дага