21:16 / 19.05.2024 Мир

Американські викладачі присудили докторський ступінь коту

У США кіт на прізвисько Макс Доу отримав почесний докторський ступень від Університету штату Вермонт за полювання на мишей та популярність серед студентів, пишуть Guardian та місцеве видання Vermont Public.

«З гучним схвальним муркотінням викладачів опікунська рада присвоїла Максу Доу престижний титул доктора сміттєзнавства, разом з усіма перевагами котячої м’яти, привілеями кігтеточки та обов’язками, які з цим пов’язані», — написали на сторінці університету.

У навчальному закладі додали, що Макс Доу взяв участь в церемонії вручення дипломів 11 травня, але відзнаку пообіцяли передали власниці кота.

За інформацією Vermont Public, колись Макс був диким кошеням у вермонтському містечку Фейр-Гейвен, але останні п’ять років живе у жительки Ешлі Доу у селищі Каслтон.

Проте майже весь час, поки він живе з Ешлі Доу, Макс ходить у кампус університету. Там студенти беруть тварину на руки та катають у своїх рюкзаках, фотографують для своїх уроків фотографії та в інший спосіб отримують від нього емоційну підтримку, повідомляє місцевий сайт.

А втім, не всі задоволені присутністю Макса на територію кампусу. Так, на нього напали здичавілі коти по сусідству. Однак, як тільки про це стало відомо, мешканці студентського містечка захистили улюбленцями. Також вони завжди виконують прохання Ешлі Доу повертати Макса додому, якщо той гулятиме на вулиці після 17 години.