11:40 / 06.05.2024 Мир

США призупинили поставки боєприпасів Ізраїлю, – Axios

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Адміністрація президента США Джо Байдена минулого тижня призупинила постачання боєприпасів до Ізраїлю вперше з початку війни з палестинським рухом ХАМАС. Про це повідомляє Axios.

Ізраїльські чиновники повідомили, що зупинка поставок боєприпасів "викликала серйозне занепокоєння в ізраїльському уряді". Це рішення змусило ізраїльську владу "з усіх сил намагатися зрозуміти, чому було затримано постачання".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу неодноразово заявляв про намір провести операцію в Рафаху, незважаючи на критику світової спільноти.

30 квітня 90 юристів США підписали листа з вимогою припинити поставки боєприпасів Ізраїлю.

3 травня держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що без надійного плану захисту жителів Рафаха США не підтримають проведення ізраїльської операції.

Місто Рафах знаходиться на півдні сектору Газу, його населення з початку війни збільшилося до 1,5 млн. Місто знаходиться на кордоні з Єгиптом та є важливим пунктом ввезення гуманітарної допомоги.

Війна між Ізраїлем та палестинським рухом ХАМАС розпочалася 7 жовтня 2023 року, після того, як бойовики "Хамасу" напали на прикордонні ізраїльські поселення та взяли в полон сотні заручників.

Раніше BAGNET повідомляв, що прем'єр Ізраїлю раніше відкинув можливість підписання мирної угоди з ХАМАСом.

Підготував: Сергій Дага