11:21 / 03.05.2024 Мир

НАТО хоче надати україні нові 100 млрд доларів військової допомоги

Фото: Петер Сіярто

Ще 100 мільярдів доларів військової допомоги хоче виділити Україні НАТО. Про це розповів міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє Reuters.

– Крім того, що НАТО хоче тісніше, ніж раніше, координувати постачання зброї в Україну і підготовку українських військових, тепер Альянс хоче влити у війну ще $100 млрд, – розповів Сіярто.

За його словами, цю пропозицію генсека НАТО Єнса Столтенберга схвалили у першому читанні країни-члени. Голова МЗС Угорщини розповів, що 100 мільярдів мають зібрати за п’ять років, а це означає, що НАТО розраховує, що війна триватиме ще щонайменше п’ять років.

Він також вчергове наголосив, що Угорщина не братиме участі у постачанні зброї Україні та навчанні українських військових, надалі відстоюватиме свою позицію.

– А Угорщина, яка осторонь від поставок зброї, може не збирати ці $100 млрд і не відправляти їх на війну, – наголосив Сіярто.

Раніше BAGNET повідомляв, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни НАТО взяли на себе зобов’язання надати Україні більше систем протиповітряної оборони. Столтенберг не назвав точної кількості систем ППО, які можуть надати Україні, але запевнив, що, зокрема, Patriot доступні для передачі.

Підготував: Сергій Дага