14:12 / 01.05.2024 Мир

У Латвії заарештували блогера, який постив відео на підтримку військової агресії рф

Ілюстративне фото: Getty Images

Служба держбезпеки (VDD) Латвії заарештувала блогера соцмережі TikTok, яких публікував проросійські відео та висловлював підтримку військової агресії рф проти України. Про це повідомляє LSM.

Згідно із заявою відомства, кримінальну справу проти блогера завели 26 березня після того, як VDD виявила в його публікаціях низку звернень російською мовою, що підпадають під кримінальні статті.

Фігурант публікував відео, в яких вихваляв воєнні злочини рф проти України, а також вів “расистську” пропаганду, а саме: агресивно й вороже висловлювався проти латишів і представників інших національностей, які підтримують Україну.

Спецслужба провела в підозрюваного обшук 25 квітня 2024 року. У нього вилучили кілька носіїв даних для подальшого вивчення, а також його записи й предмети одягу із символікою рф і срср.

Служба держбезпеки виявила діяльність блогера ще у 2023 році завдяки агресивним прокремлівським коментарям блогера у Facebook.

У звіті спецслужби зазначається, що з підозрюваним провели профілактичну бесіду ще в серпні минулого року. Його попередили, що його активність в інтернеті близька до порушення закону та йому може загрожувати кримінальна відповідальність.

Підготував: Сергій Дага