23:15 / 20.04.2024 Мир

У КНДР провели запуски новітніх ракет та випробували "надвелику боєголовку"

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

На цьому тижні Північна Корея (КНДР) випробувала "надвелику боєголовку" для крилатої ракети Hwasal та здійснила запуск нової зенітної ракети, що призвело до збільшення напруги на корейському півострові.

Про це повідомляє південнокорейське видання Yonhap з посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

За даними агентства, Пхеньян протестував боєголовку, призначену для крилатої ракети "Hwasal-1", та випробував нову зенітну ракету "Pyoljji" у Жовтому морі.

Центральне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA повідомило, що завдяки тестовому запуску досягнули "певної мети". Це перше згадування КНДР про ракету з назвою "Pyoljji" (що перекладається як "метеор").

– Обидва випробування були частиною регулярної діяльності адміністрації та її афілійованих оборонних наукових інститутів для швидкого розвитку технологій... і не мали нічого спільного з навколишньою ситуацією, — йдеться в англомовному повідомленні KCNA.

Раніше BAGNET повідомляв, що армія США стурбована, що Україна стала полігоном для випробовування північнокорейських ракет. Це вперше КНДР може протестувати свої ракети у реальних бойових діях.

Підготував: Сергій Дага