14:50 / 19.04.2024 Мир

Кремль боїться нової хвилі мобілізації та хоче обійтися контрактниками, – Bloomberg

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

російська влада планує відмовитись від нової хвилі мобілізації, натомість поповнюючи війська контрактниками. Про це повідомив Bloomberg з посиланням на джерела. кремль не хоче повторювати ситуацію осені 2022 року, коли через оголошення "часткової" мобілізації з росії виїхали майже мільйон людей.

Російська влада намагається не проводити нову мобілізацію, поки у них є можливість її уникнути.

Джерела Bloomberg вважають, що міноборони росії також розраховує на підписання контракту частиною строковиків. Цієї весни 150 тисяч росіян у віці до 30 років будуть призвані на строкову військову службу.

Для нинішніх стратегічних цілей росії поповнення військ за рахунок контрактників має вистачити, вважають аналітики. російська влада зробила ставку на поступовий приплив нових військ, а не на разове залучення до війська 300 тисяч осіб.

BAGNET нагадує, президент України Володимир Зеленський заявив раніше, що росія планує на 1 червня нову хвилю мобілізацію, щоб призвати до війська 300 тис. людей.

Раніше шойгу заявляв, що чисельність збройних сил рф необхідно довести до 1,5 млн осіб, у тому числі службовців за контрактом - до 695 тисяч.

Підготував: Сергій Дага