22:09 / 11.04.2024 Мир

Зеленський в Литві закликав партнерів дотримуватися обіцянок

Президент України, перебуваючи з візитом у Литві, заявив, що без допомоги партнерів Україна продовжить втрачати людей та території і наголосив, що «критично важливо», щоб партнери виконували те, що вони пообіцяли. 

«Якщо не буде допомоги, то нам буде дуже складно. Ми втрачатимемо наших людей, втрачатимемо наших воїнів абсолютно безцінних. І питання не тільки в територіях, коли хтось поширює такі російські наративи, що питання тільки в територіях. Території теж для нас важливі, тому що якщо ти не відновлюєш свою територіальну цілісність, то і до тебе немає поваги, до твого суверенітету. І тоді це заморожений конфлікт, і вже буде питання часу, коли Путін знову повернеться», – сказав Зеленський на брифінгу у Вільнюсі 11 квітня.

Президент наголосив, що для України важливо, щоб партнери виконували те, що обіцяють. 

«Критично важливо, щоб кожен з партнерів виконав обіцяне щодо постачання зброї та снарядів, а також щодо наших домовленостей стосовно спільного виробництва. Реальність нарешті має відповідати словам. Я дякую усім лідерам і усім партнерам, якій дійсно реалізовують те, про що ми домовмлись. Це рятує багато життів», – сказав Зеленський.

Підготувала: Ніна Петрович