21:45 / 05.04.2024 Мир

Мешканці американського мегаполісу перелякалися, коли їх почало трясти (відео)

На східному узбережжі США стався землетрус магнітудою 4,8 бала з епіцентром неподалік від міста Нью-Йорк, пише Reuters із посиланням на Геологічну службу США і це налякало містян, які не звикли до таких явищ.

"Наша будівля хиталася, як картковий будиночок", - повідомив місцевий мешканець Нью-Йорку.

"Це один з найбільших землетрусів на Східному узбережжі за останнє століття", - сказала губернатор штату Нью-Йорк Кеті Хочул.

Епіцентр землетрусу знаходився в місті Тьюксбері в центральній частині сусіднього штату Нью-Джерсі, приблизно в 64 кілометрах на захід від Нью-Йорка.

За даними Геологічної служби США, поштовхи почалися о 10:20 ранку за місцевим часом на глибині 4,7 км.

Значних руйнувань не зафіксовано, але губернатор штату Нью-Йорк Кеті Хочул на прес-конференції попередила про можливість повторних поштовхів. Інженерні бригади обстежують дороги і мости.

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс заявив на прес-конференції, що ніхто не постраждав, але закликав жителів міста сховатися або під меблями, або в дверному отворі, або біля внутрішньої стіни, якщо вони відчують нові поштовхи. Водночас він зауважив: "Жителі Нью-Йорка повинні жити своїм звичайним життям".

Люди від Балтімора до Бостона повідомляли, що відчували гуркіт і тряску, а деякі вибігали на вулицю, щоб спробувати виявити джерело поштовхів.

Підготувала: Ніна Петрович