01:10 / 27.03.2024 Мир

Німецький міністр застеріг від вживання російської пропаганди

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір опосередковано розкритикував фермерів із Польщі та Угорщину, які нарікають на імпорт зерна з України як нібито головну причину їхніх збитків, його слова цитує телеканал ZDF.

На думку німецького міністра, оборона України залежить і від того, щоб "не брати участь у путінській пропаганді", а проблема падіння цін на зерно в європейських країнах не пов'язана з українськими поставками.

"Для цього просто немає жодних доказів. Будь-хто, хто говорить про це, нехай підкріплює свої слова фактами і цифрами", – додав він.

Хоча Оздемір прямо не згадав цього, але ZDF зауважив, що минулого тижня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив "українське сміття" в "повільному знищенні європейських та угорських фермерів".

Фермери в Польщі вже кілька тижнів протестують проти аграрної політики ЄС та імпорту продукції з України, стверджуючи, що  хочуть не допустити потрапляння дешевого українського зерна на внутрішній ринок.

Ці дискусії відбуваються на тлі обговорення в ЄС нових умов, за яких може бути продовжена ще на рік лібералізація торгівлі з Україною.

Підготувала: Ніна Петрович