10:56 / 24.03.2024 Мир

Британці зробили попередження путіну

У Великій Британії застерегли головного рашиста від використання теракту у Підмосков’ї як приводу для посилення війни проти України, пише The Telegraph, з посиланням на джерело з питань безпеки в британському уряді, що обіймає високу посаду.

Головний російмський пенсіонер у суботу заявив, нібито для підозрюваних у теракті підготували "вікно" для переходу кордону з Україною.

"Відчайдушне прагнення Путіна перекласти все це на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, роблячи вигляд, що в Росії немає інакомислення", – заявив співрозмовник видання. 

"Він не повинен використовувати цей вигаданий зв'язок як будь-яке виправдання для інтенсифікації своєї незаконної війни в Україні", – додало джерело.

Алісія Кернс, голова Комітету у закордонних справах Палати громад, зазначила, що російські медіа-канали поширили фейкові відеозаписи з українськими посадовцями, намагаючись звинуватити Україну і надати Путіну привід для подальших звірств.

"Немає жодних ознак будь-якого зв'язку (теракту) з Україною, а також жодних достовірних підстав припускати їхню причетність", – сказала Кернс.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад, у якому загинули щонайменше 133 людини. Україна заперечувала свою причетність до атаки.

Підготувала: Ніна Петрович