22:32 / 21.03.2024 Мир

Прем'єрка Італії Мелоні подала позов у суд на організаторів порно-дипфейку з її візуалізацією

Прем'єр-міністрка Італії Джорджія Мелоні вимагає 100 000 євро (4,24 мільйона гривень) відшкодування збитків після того, як порно-дипфейк з її обличчям завантажили в інтернет.

Про це повідомляє BBC.

У поліції заявили, що їм вдалось відстежити мобільний пристрій, який використовували для публікації відео. Під слідством опинилися 40-річний чоловік та його 73-річний батько. Обох чоловіків звинувачують у наклепі. Відповідно до італійського законодавства, деякі справи про наклеп можуть бути кримінальними та передбачати позбавлення волі.

Згідно з обвинуваченням, відео розмістили на американському порносайті у 2022 році (до призначення Мелоні прем’єркою), де протягом кількох місяців їх переглядали "мільйони разів".

Мелоні має дати свідчення в суді у місті Сассарі на Сардинії 2 липня. Її адвокати заявили, що якщо суд підтримає вимогу про компенсацію, то прем'єр-міністрка пожертвує кошти до фонду підтримки жінок, які постраждали від насильства з боку чоловіків.

Адвокатка Марія Джулія Маронгіу сказала, що вимога компенсації мала на меті "надіслати повідомлення жінкам, які стали жертвами такого роду зловживання владою, не боятися висувати звинувачення".

Дипфейк — це відео, на якому обличчя однієї людини цифровим способом додається до тіла іншої людини.

Підготувала: Ніна Петрович