09:27 / 19.03.2024 Мир

Війська Ізраїлю провели операцію в найбільшому шпиталі сектору Гази: вбито десятки бойовиків

Фото: apnews.com

ЦАХАЛ розпочав операцію навколо лікарні Аль-Шифа в секторі Гази в ніч на 18 березня, яка продовжилася до ранку, коли в комплексі шпиталю відбувалися бої з бойовиками ХАМАС.

Про це повідомляють пресслужба ЦАХАЛ і The Times of Israel.

ЦАХАЛ зазначив, що високопосадові терористи ХАМАС використовували шпиталь для своїх операцій, що підтверджувалося обстрілом групою ізраїльських бійців з вікон шпиталю вчора. Очевидці також повідомляли про оточення шпиталю танками.

ХАМАС відкидав усі звинувачення, називаючи це геноцидом і етнічними чистками, та вимагав захисту лікарень Гази від Міжнародного комітету Червоного Хреста та Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Після операції ЦАХАЛ показав відео боїв в комплексах шпиталю, де бійці 13-ї флотилії ("Шаєтет 13") вступили в бій з бойовиками. Речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив, що в результаті в шпиталі було убито 20 озброєних бойовиків, ще 20 ліквідували навколо будівлі, а понад 200 палестинців були затримані, оскільки їх підозрювали у зв'язках з ХАМАС.

BAGNET нагадує, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу відхилив ще один варіант угоди про перемир'я з палестинським ісламістським рухом ХАМАС.

Підготував: Сергій Дага