08:30 / 19.03.2024 Мир

Кім Чен Ин обрав дочку своєю наступницею (фото)

Фото: Кім Чен Ин з дочкою Кім Чжу Е

Останні повідомлення північнокорейських державних ЗМІ можуть свідчити про те, що диктатор КНДР Кім Чен Ин визначився з кандидатурою свого наступника. Судячи з офіційних повідомлень, після його смерті Північну Корею очолить його дочка Кім Чжу Е. Про це заявило Міністерство об'єднання Республіки Корея.

У суботу, 16 березня, Центральне телеграфне агентство Кореї, повідомляючи про відвідання найтовстішим диктатором у світі нової тепличної ферми неподалік Пхеньяну, використало рідкісний вислів "великі керівники" щодо Кім Чен Ина та його дочки.

Таке звернення в офіційних повідомленнях зарезервоване лише для керманича та високопосадовців Трудової партії, зазначає Міністерство об'єднання Кореї.

Виключати можливість того, що дочка стане наступницею, не можна, враховуючи протокол і висловлювання, які використовуються при її згадуванні у державних ЗМІ.

Те, що Кім Чен Ин все частіше з'являється на публіці разом з дочкою, західні та корейські спостерігачі відзначали ще на початку минулого року. Дочка стала регулярно з'являтися з батьком на урочистих та військових заходах з листопада 2022 року.

Інформація про кількість дітей лідера КНДР, їхню стать чи вік ретельно приховується. За даними розвідки та різних ЗМІ, дружина Кім Чен Ина (одружений з 2009-го) народжувала у 2010, 2013 та 2017 роках.

"Рід Пекту" - позначення правлячої династії Кімів, куди входять північнокорейські лідери та члени їхньої родини.

Раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин прийшов на банкет до дня заснування армії разом із дружиною та дочкою. 

Підготував: Сергій Дага