06:17 / 15.03.2024 Мир

Польща хоче відкликати понад 50 послів із різних країн

Фото: Getty Images

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський 13 березня відкликав понад 50 польських послів у різних країнах і скасував призначення кількох нових. Про це повідомила пресслужба польського МЗС.

Запропоновані зміни схвалив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. У МЗС пояснили, що зміна послів є необхідною для "професійного вирішення складних викликів, що стоять перед зовнішньою політикою Польщі".

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що якщо президент Польщі Анджей Дуда не згодиться на призначення нових послів, то їх обов'язки виконуватимуть тимчасово повірені у справах Польщі в конкретних країнах.

Президент Дуда, відповідаючи на запитання журналістів про відкликання послів, заявив, що жоден польський посол не може бути відкликаний або призначений без його підпису, і додав, що "його рішення має в цьому ключове значення". Відповідно до польського законодавства, послів призначає і звільняє президент Польщі за поданням голови МЗС, яке погоджує прем'єр-міністр.

BAGNET нагадує, Молдова заявила, що росія незаконно надрукувала у Придністров'ї бюлетені для так званих "виборів" президента рф. 

Підготував: Сергій Дага