16:53 / 11.03.2024 Мир

Фотографія принцеси Уельської Кейт із зайвими руками викликала грандіозний скандал

Провідні інформагентства світу, Reuters і Associated Press, відкликали раніше поширену фотографію принцеси Уельської Кейт з дітьми, оскільки виявили ознаки цифрової маніпуляції. Пізніше Кейт перепросила за спричинену "плутанину" і заявила, що іноді "експериментує" зі світлинами

Про це пише британська компанія суспільного телерадіомовлення BBC.

Це була перша офіційна фотографія Кейт, опублікована Кенсінгтонським палацом після перенесеної нею в січні абдомінальної операції.

На фото, яке зробив її чоловік принц Вільям цього тижня, Кейт знята в оточенні трьох їхніх дітей – десятирічного Джорджа, восьмирічної Шарлотти та п'ятирічного Луї.

Проте інформагентства виявили на фотографії непослідовність у положенні руки принцеси Шарлотти – дочки Кейт та Вільяма. Кенсінгтонський палац відмовився прокоментувати ситуацію.

Кейт майже два тижні провела у клініці неподалік Ріджентс-парку в центрі Лондона. Там наприкінці січня їй провели операцію на черевній порожнині. Як наголошували в Кенсінгтонському палаці, операція була не екстреною, а плановою, і пройшла успішно.

BBC пише, що на відновлення здоров'я принцесі "знадобляться місяці". Принцеса перебувала у приватній лікарні London Clinic. Вона не з'являлася на публіці з Різдва, і її ушпиталення та виписка відбувалися непублічно.

Пізніше принцеса Уельська Кейт перепросила за сімейне фото. У соцмережі Х вона написала, що як і багато фотографів-любителів, вона "іноді експериментує з редагуванням" світлин.

"Я хочу попросити вибачення за будь-яку плутанину, яку спричинила сімейна фотографія, якою ми поділилися вчора", — йдеться у дописі Кейт.

Підготувала: Ніна Петрович