22:43 / 08.03.2024 Мир

Померла свиня-художниця на імʼя Пігкассо. Вона заробила більше мільйона доларів

Фото: nypost.com

У Південній Африці померла 8-річна свиня на імʼя Пігкассо. Вона "заробила" на своїх картинах більш ніж $1,2 мільйона і в 2018 році стала першою твариною-художником, чиї роботи представили на художній виставці. Про це пише New York Post. 

Талант свині до малювання помітила зоозахисниця Джоан Лефсон, яка і врятувала Пігкассо від загибелі на скотобійні ще в травні 2016 року. Свиню назвали на честь відомого художника Пабло Пікассо.

Ще поросятком Пігкассо нещадно гризла більшість предметів у своєму стійлі, але до пензликів ставилася вкрай дбайливо. Невдовзі тварина навчилася тримати пензель у роті й почала малювати на полотнах різнокольорові смуги, кола, ініціали та інші фігури.

Серед шанувальників творчості тварини зустрічаються і знаменитості. Так, її роботи є в колекціях Еда Вествіка і тенісиста Рафаеля Надаля.

Причиною смерті Пігкассо став хронічний ревматоїдний артрит. Її стан погіршувався з вересня 2023 року, через хворобу вона почала кульгати на задні ноги.

"Ми дуже засмучені, що з життя пішла така надихаюча фігура. Але ми вдячні за її прожите життя й ті глибокі зміни, які вона зробила", – сказала власниця Пігкассо Джоан Лефсон.

Кожну свою роботу Пігкассо підписувала, вмочуючи морду в червону фарбу та притискаючи її до готового виробу. Остання робота Пігкассо називається "Овація".

Підготував: Сергій Дага