20:47 / 07.03.2024 Мир

Канада випустила срібну монету в формі писанки з українським орнаментом

Фото: скриншот з відео

Королівський канадський монетний двір випустив унікальну срібну монету у формі української писанки. Дизайнеркою стала художниця Таня Микитюк. Про це йдеться у повідомленні відомства.

Монета викарбувана із 31,82 грама срібла 99,99% проби та має номінал у 20 канадських доларів. Її загальний наклад склав 8500 штук і був швидко розпроданий.

На реверсі монети нанесені кольорові візерунки від художниці Тані Микитюк, канадки українського походження у другому поколінні. На аверсі – профіль королеви Єлизавети II.

"У 2024 році цей оригінальний дизайн писанки представляє поєднання кольорів, які рідко можна побачити в традиційному дизайні, із зеленими та фіолетовими (і тонким сріблом) елементами дизайну на чорному фоні", – зазначається у повідомленні.

Також зазначається, що гроші, отримані від продажу золотих і срібних писанок, будуть передані до Української гуманітарної акції.

BAGNET нагадує, що 4 лютого Канадський монетний двір анонсував новий дизайн монетки, яка стала вже четвертою "писанкою" в колекції канадського монетного двору і була присвячена пам’ятнику українського великоднього яйця, який встановлено в провінції Альберта.

Підготував: Сергій Дага