08:49 / 07.03.2024 Мир

Протести фермерів у Варшаві. під будівлею парламенту Польщі сталися сутички (відео)

Фото: Польські фермери протестують у Варшаві/Getty Images

Під час великого протесту фермерів у Варшаві сталися сутички під будівлею польського парламенту. Про це йдеться в повідомленні поліції Варшави.

Зазначається, що частина страйкарів намагалася пройти крізь бар’єри, які загороджували приміщення Сейму Польщі. Поліціянти завадили їм це зробити.

У поліції заявили, що через фізичну агресію частини мітингувальників змушені були застосувати заходи примусу до людей, яких просили поводитися відповідно до закону.

За даними ЗМІ, офіцери використали сльозогінний газ, а над центром міста літає поліційний гелікоптер.

Згодом поліція повідомила, що у правоохоронців кидали бруківкою. Низка поліціянтів поранені, затримано кілька десятків людей.

"Поліція не є стороною в поточній суперечці, через яку відбуваються протести", — заявили у поліції.

"Наразі затримано більше десятка осіб. Частина протестувальників намагалася прорватися через бар’єри, які охороняють територію Сейму. Їм не дали цього зробити", – додали у відомстві.

Раніше повідомляли, що 6 березня у Варшаві аграрії протестують перед офісом прем’єр-міністра Дональда Туска. Очікується понад 150 тисяч мітингувальників з усієї країни. Вимоги аграріїв незмінні — вони повністю проти політики Європейського Зеленого Курсу (European Green Deal), що накладає на фермерів низку обмежень, та вимагають припинити імпорт сільськогосподарської продукції з країн поза ЄС, передусім з України.

Підготував: Сергій Дага