13:53 / 29.02.2024 Мир

Литва перевірить 18 тисяч білорусів, які проживають у країні

Фото: Pexels.com

Департамент міграції Литви планує провести перевірку понад 18 тисяч білорусів, які прибули до країни до введення обмежень у 2022 році. Про це повідомляє LRT

"Ми почнемо перевіряти всіх громадян Білорусі, які отримали посвідку на проживання на підставі працевлаштування до введення додаткової анкети", – сказала Евеліна Гудзінскайте, керівниця Департаменту міграції, в інтерв'ю інформаційному агентству ELTA.

Білоруси, чиї дані планують перевірити, повинні будуть заповнити анкету, яка є обов'язковою для новоприбулих громадян країни. За даними, наведеними в джерелі, в Литві перебуває близько 18 тисяч білорусів, чиї дозволи на проживання є дійсними. У разі виявлення негативної інформації про людину, Департамент міграції звертається до Департаменту державної безпеки (ДДБ).

"Якщо людина не відповість на анкету, це буде інтерпретовано проти неї. Якщо людина відповість, то її відповіді будуть оцінені. Якщо буде виявлена негативна інформація, ми будемо консультуватися з ДДБ. Якщо він дійде висновку, що людина становить загрозу державній безпеці, посвідка на проживання буде анульована", – пояснила Гудзінскайте.

Підготував: Сергій Дага