15:28 / 23.02.2024 Мир

США заперечують передачу іранських балістичних ракет росії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США найближчими днями оголосять проти Ірану додаткові санкції та попередив, що надання ракет призведе до ще більших санкцій. Його цитує видання АР.

На брифінгу 22 лютого Кірбі заявив, що США "найближчими днями запровадять додаткові санкції проти Ірану" через постачання росії безпілотників та інших технологій для використання у війні проти України.

Ми продемонстрували нашу здатність вживати заходів у відповідь на військове партнерство між росією й Іраном в минулому. Ми будемо робити це і в майбутньому у відповідь на постійну підтримку Іраном жорстокої війни росії.

Він водночас попередив, що надання іранських балістичних ракет росії призведе до ще більших санкцій – хоча США поки не бачили підтверджень того, що це вже відбулось.

Представник Білого дому запевнив: якщо Іран справді передав балістичні ракети рф, "відповідь з боку міжнародної спільноти буде швидкою і вона буде суворою", а США винесуть це питання на розгляд Ради безпеки ООН.

BAGNET нагадує, раніше Reuters писало, що путін отримав від Ірану близько 400 балістичних ракет. За інформацією видання, що з початку 2024 року Іран відправив до росії кілька партій балістичних ракет класу "земля-земля" в межах домовленостей із поглиблення співпраці між двома країнами. Ця інформація не підтвердилась.

Підготував: Сергій Дага