11:59 / 13.02.2024 Мир

"Любов" між кдб та церквою: на карнавалі у Німеччині висміяли путіна й патріарха кирила (фото)

Фото: На карнавалі у ФРН висміяли Путіна/Getty Images

У низці німецьких міст у понеділок, 12 лютого, учасники карнавалу відзначають так званий Скажений понеділок — день політичної сатири. Про це пише DW.

Обов’язкова частина карнавальної програми — платформи із сатиричними композиціями з пап’є-маше. Перепадає у Скажений понеділок майже кожному політику: серед постійних об’єктів карнавальної сатири — канцлер, глави іноземних держав і урядів, німецькі федеральні, регіональні та місцеві політики.

Так, на карнавалі у Кельні канцлера Олаф Шольц (СДПН) зобразили у вигляді лінивця, який дрімає на гілці.

Володимир Зеленський також став одним із "героїв" карнавалу.

Президент "відіграв" шекспірівський сюжет. Його зобразили із шоломом в руках як принца Гамлета із черепом блазня Йоріка в трагедії Вільяма Шекспіра. Напис на зображенні також обігрує знану фразу з "Гамлета": "Бути чи не бути". Щоправда, у карнавальному варіанті вона пов’язана із Північноатлантичним альянсом: "To be or NATO be".

"З Росії з любов’ю"

А на карнавалі у Дюссельдорфі було кілька зображень президента росії володимира путіна. На одному з них очільник російської православної церкви патріарх кирило стоїть на колінах перед лідером рф у недвозначній позі, яка прямо натякає на оральний секс.

Візок, на якому розміщені фігури, підписаний "З Росії з любов’ю". Слово "любов" розфарбоване у кольори ЛГБТ-прапора, що може бути посиланням на те, що минулого року у рф заборонили "рух ЛГБТ".

Підготував: Сергій Дага