16:52 / 24.01.2024 Мир

Міністр оборони Британії заявив про неможливість програти путіну

Грант Шаппс наголосив, що 2024 рік може стати визначальним у тому, як далі складеться доля України, і це значною мірою залежить від дій західних союзників. Він констатував, що Росія збільшує витрати на війну і не турбується про те, скільки ще своїх військових покладе на фронті, пише він у виданні Politico.

"Путін вважає, що Захід можна "вимотати" Він вірить, що у нас не вистачить стратегічного терпіння. А ми маємо довести, що він помиляється… У цей визначний "рік демократії" доля України – у руках Заходу. І ми не можемо їх підвести", - зазначив міністр.

Шаппс констатував, що Росія збільшує витрати на війну і не турбується про те, скільки ще своїх військових покладе на фронті.

Він нагадує про підтримку, яку Британія вже надала Україні, та нагадав про підписання історичної угоди та обіцянку прем’єра Ріші Сунака у Києві про ще 2,5 млрд фунтів на військову підтримку Британії для України, після чого її загальні обсяги досягнуть 7 млрд фунтів стерлінгів.

"Меседж від нас не міг би бути чіткішим: Британія взялася за це з розрахунком на тривалу перспективу. Але у Контактній групі з оборони України я надсилаю колегам сигнал, що вони також мають діяти", – наголосив Шаппс.

"Ми маємо втримати імпульс. І для цього потрібно більше дипломатичної, економічної та військової підтримки. Неможливо допустити перемогу Путіна. Це не лише додасть йому впевненості та поставить під загрозу наших партнерів у Східній Європі, а й надішле сигнал Китаю… Не може бути ніяких коливань. Ніяких спроб "маневрувати посередині" і вичікувань, куди подме вітер", – зазначає міністр.

Підготувала: Ніна Петрович