01:10 / 19.01.2024 Мир

Почався процес депортації майже тисячі росіян з Латвії

У Латвії розпочався процес депортації 985 громадян Росії, які не виконали вимогу закону про імміграцію, не склали іспит на знання державної мови та не подали заяву на отримання іншого виду дозволу на проживання, повідомляє LSM.

Цей процес охоплює запрошення людей протягом двох тижнів виїхати або врегулювати їхній легальний статус у Латвії.

Якщо громадяни не виконають вимог, їм загрожує примусова депортація. Люди, які бажають покинути країну, можуть здійснити добровільний виїзд.

За словами голови Управління у справах громадянства та міграції (PMLP) Майри Розе, потім надсилається інформація до Державної прикордонної служби, щоб вони перевірили останнє задеклароване місце проживання: чи перебуває людина там, чи ні. Якщо людина перебуває у задекларованому місці проживання, в такому випадку вона отримає припис на виїзд.

Громадяни Росії, які досі не намагалися врегулювати свій правовий статус, можуть також подати заяву на отримання іншого типу посвідки на проживання, наприклад, на підставі шлюбу або возз’єднання сім’ї.

“Ми зараз говоримо лише про добровільний виїзд. Це означає, що будь-якій людині має бути надано право виїхати добровільно з самого початку. Крім випадків, коли це в інтересах національної безпеки. Якщо людина нічого не робить і не оскаржує, то може бути й примусове випровадження”, – сказала Розе.

Повідомили: Ніна Петрович